SATELITSKO PRAĆENJE I ZAŠTITA

SATELITSKO PRAĆENJE I ZAŠTITA

SAT-CON je sistem satelitskog praćenja i nadzora vozila zasnovan na GPS i M2M prijenosu podataka putem GSM/GPRS veze. Otvorenost arhitekture sustava čini ga naročito pogodnim za upravljanje i nadzor voznog parka u najrazličitijim gospodarskim djelatnostima ( prijevoznička poduzeća, rent-a car, dostavna vozila, kurirske službe, građevinska mehanizacija, policija, hitna pomoć, plovila, itd ... ).
Korištenjem sistema za satelitsko praćenje možete nadzirati i kontrolirati vozni parka od 0h-24h, u Hrvatskoj i inozemstvu. Uvođenjem sistema SAT-CON definitivno vodi do smanjenja troškova voznog parka i to čak do 30 %.  Postiže se i bolja iskoristivost vozila, veća produktivnost i   efikasnije upravljanje voznim parkom te odgovornije ponašanje vozača prema vozilu.
Znatne uštede u troškovima održavanja i eksplotiranja voznog parka koje se postižu korištenjem sistema SAT-CON, rezultiraju povrat uloženih sredstava već u prva  tri mjeseca.Sistem SAT-CON sastoji se od komunikatora i programskog paketa T-AVL. Komunikator se ugrađuje u vozilo, koji prima GPS signal i putem GSM/GPRS veze podatke šalje na server.  Uz pomoć programskog paketa TAVL  podaci se primaju sa servera i prikazuju na ekranu korisnika.

Sistem SAT-CON sastoji se od komunikatora i programskog paketa T-AVL. Komunikator se ugrađuje u vozilo, koji prima GPS signal i putem GSM/GPRS veze podatke šalje na server.  Uz pomoć programskog paketa TAVL  podaci se primaju sa servera i prikazuju na ekranu korisnika.

SAT-CON je potpuno otvoren i programbilan sistem. Tako je moguće  programirati komunikator u kojem vremenskom periodu se podaci šalju na server: npr: svakih 10 sek, svakih 1 min ili svakih 1h . To je naročito važno kada se vozila nalazi u roamingu, jer troškovi slanja podataka u roamingu uobičajenim načinom mogu biti jako visoki.
Pored toga mogu se definirati i preferirani operateri  koji imaju povoljnije cijene  GPRS-a,  tako da se troškovi  u roamingu mogu smanjiti i do 30 %.


 

Selektirana pretraga
Prikaz: Lista / Niz
Prikaz:
Sortiraj prema:


KONTROLA ČEPA REZERVARA
- Senzor se ugrađuje unutar rezervoara i kontinuirano bilježi otvaranje i zatvaranje čepa rezervara ..
Powered By C-bit
Koracell d.o.o. © 2019